matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wkaż,że jeżeli x=5cosα i y=sinα to 9x^2+25y^2=225
Jadwiga:
potrzebuję pomocy
21 kwi 16:48
Skipper:
to podstawiaj ... 9*25cos
2
α+25sin
2
α=225 9cos
2
α+sin
2
α=9 8cos
2
α=8 cos
2
α=1 ... itd ..−
21 kwi 16:54
Jadwiga:
dzięki
21 kwi 17:03