matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
zosia:
oblicz log
2
384−log
2
3
21 kwi 16:32
Ajtek:
384
log
2
384−log
2
3=log
2
=log
2
128=log
2
2
7
=7log
2
2=7
3
21 kwi 16:34
ewa:
log
2
(384:3)=log
2
128=7
21 kwi 16:34
Ajtek:
Wzorki:
b
log
a
b−log
a
c=log
a
c
log
a
b
n
=n*log
a
b
21 kwi 16:35