logarytmy
Karolina 19: Czy ktos mozze mi pomoc obliczyc :
a)log 2 8
b)log3 z jednej −osiemdziesiatej pierwszej
c)nad kreska ulamkowa : 4 −3 x322 x jedna trzydziesta druga
pod kreska ulamkowa: 16 −2
2/rozwiaz rownania:
a)log 2 x = −2
b)log x 125=3
c)4 2x+3= 32 3x−1
3/ rozwiaz nieownosci i zbior rozwiazan zapisz przedzialem:
a)log jednej drugiej (2x−5)>−4
b) 9 2x−2 ≤ 27 3x+4
20 kwi 12:34
Karolina 19: PLIS HELP ME

!MUsze to dzis oddac i nieumiem

!
20 kwi 12:38
20 kwi 12:57
krossa:

obliczenie
9
2x−2 ≤ 27
3x+4
3
2*(2x−2) ≤ 3
3*(3x+4)
2*(2x−2) ≤ 3*(3x+4)
4x−4≤9x+12
−5x≤16 /:(−5)
x≥ −
165
x∈<−3
15,
∞)
20 kwi 13:08
krossa: 2/rozwiaz rownania:
a)log2 x = −2 logab=x ⇒ ax =b
x= 2−2
x=14
b)logx 125=3
x3=125
x= 3√125
x= 5
20 kwi 13:17
ulka: log2−8=3
20 kwi 13:24
krossa: c)
42x+3= 323x−1
22*(2x+3)= 25*(3x−1)
4x+6=15x−5
−11x=−11 /: (−11)
x=1
20 kwi 13:24
krossa: w 1 c) zadania ma wygladac tak
20 kwi 13:39
krossa: w liczniku jest 4 zamiast 3
20 kwi 13:41
krossa: zadanie 1c
U{22(−3)*25(2)*2−5{24(−2)}
20 kwi 13:49
krossa: w 1.c musisz zamienic wszystko na podstawe 2
wynik to 27 ⇒128
20 kwi 13:51
Karolina 19: hej, 1 C to 4 a nie 3
20 kwi 15:02
Karolina 19: ok dziekuje(: bardzo
20 kwi 15:08
Karolina 19: Nadal brakuje mi w 3 A

20 kwi 15:16
Karolina 19: EEELLLO

!
20 kwi 15:27