błagam o pomoć
zosia:
zad1. do banku wpłacono 1000zł na lokatę 3letnią. oprocentowanie w stosunku rocznym wynosi 5%.
ale wyniosa odsetki po 3latach przy założeniu ze w trakcie trwania lokaty nie podejmowano z
banku pieniędzy. zaokraglenie do pełnych gr. zad2. przedstaw w postaci przedziału lub sumy
przedziałów |x+5|większe równe 2 zad3. wyznacz miejsce zerowe funkcji f(x)=2x+8 zad4.rozwiąż
nierówność −2x2.−6x+8≥ 0 zad5. w trójkacie prostokątnym jeden z kątów ostrych ma miarę 3
stopni zas krótsza przyprostokątna ma dł.5. wyznacz dł. pozostałych boków troj. zad6. oblicz
log2z 384−log2 z 3 zad7. zaznacz na osi liczbowej zbiór liczb spełniacących jednocześnie
następujące nierówności −3(x+5)(x−2)≥ 0 i x<2 zad8. dany jest romb o boku 6 i kącie ostrym
45stop. oblicz pole zad9. wyznacz środek i promień okręgu (x−1)2.+y2.−9=0.podaj równanie
prostej stycznej do tego okręgu w pkt (4,0) zad.10. oblicz objętość stożka o: h=10 i srednicy
podstawy 8 zad11. wyznacz zbiór wartości funkcji ;f(x)=−x2+4 zad12.w ciągu arytm. a3=1/2
a5=−1 wyznacz a1 zad13 w ciągu geometr. a1=3 a4=3/8 wyznacz q zad14. pkt A=(2;−5) B=(−2;3) sa
wierzchołkami troj. równobocznego ABC oblicz pole tego trój. zad15. oblicz odchyl.standardowe
dla danych 4,1,4,4,1,5,1,6,6,1. zaokraglij wynik do cz, setnych
21 kwi 16:06
Mila: | | 5 | |
1) K3=1000* (1+ |
| )3 bez podatku Belki |
| | 100 | |
oblicz
2)|x+5|≥2 ⇔x+5≥2 lub x+5≤−2 rozwiąż
3) 2x+8=0 rozwiąż
21 kwi 16:21