matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz miejsce zerowe funkcji
zosia:
f(x)=2x+8
21 kwi 15:56
Klops:
żeby obliczyć miejsce zerowe funkcji, musisz po f(x) podstawić 0 : 0=2x+8 −8=2x /:2 x=−4 Miejscem zerowym tej funkcji jest −4
21 kwi 16:29