| 1 − 2sin2α | 1 | ||
= | sin4α | ||
| tgα + ctg2α | 2 |
| 1 − 2sin2x | sin2x +cos2x − 2sin2x | ||||||||||||
L = | = | = | |||||||||||
| tgx + ctg2x |
|
| cos2x − sin2x | ||||||||
= ... | ||||||||
|
| sinx | ||
tgx *sin2x = | * 2sinxcosx = 2sin2x | |
| cosx |
| cos2x | cos2x | sin2x | ||||||||||
... = | = | * | = cos2x * | |||||||||
| 1 | 2sin2x + cos2x |
| sin2x | sin2x | |||
= cos2x * | = cos2x * sin2x = | |||
| 2sin2 + cos2x − sin2x | sin2x + cos2x |
| 1 | 1 | |||
(2 * sin2x * cos2x) = | sin4x = P | |||
| 2 | 2 |
?
Cześć ICSP
Jakie rezerwacje
Tak na poważnie: Nikt nie pomagał to pomyślałem że się zajmę zadankiem, więc dałem znać że
robię i żeby nikt inny się nie męczył
.
?