rozwiaz uklad rownan
Paweł: 4x +4y=20
2x+y
ps . mi wyszlo 2 i 1 oraz druga para 1 i 2, ale to tak na dobieranie sobie, a czy moglby ktos
pokazac mi jak to zrobic matematycznym sposobem ?
21 kwi 15:37
Mila: Chyba czegoś brakuje w drugiej linijce ?
21 kwi 16:49
Ajtek: No chyba brakuje.
Witaj
Mila 
.
21 kwi 16:50
Mila: Witam
21 kwi 16:51
ICSP: = 8
21 kwi 16:58
Paweł: tak to jest 8
21 kwi 17:29
Basia: "matematycznym" sposobem będzie tak:
2
x+y = 8 ⇔ x+y = 3 ⇔ y = 3−x
4
x+4
3−x = 20
t = 4
x > 0
t
2 + 64 = 20t
t
2 − 20t + 64 = 0
dalej chyba już wiesz
21 kwi 17:49