matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nie wiem
lolek:
wartosc wyrażenia (
√
x+1
+1)(1−
√
x−1
) dla x=
√
2
− 2 jest równa
21 kwi 13:50
M:
7 lut 14:05
Bo_ra:
(1+
√
x+1
)(1−
√
x+1
)=1
2
−(
√
x+1
)
2
=1−(x+1)=−x x=
√
2
−2 ⇒−x=−(
√
2
−2)=−
√
2
+2=2+
√
2
7 lut 15:52