matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sprawdź czy punkt należy do wykresu
zielony. :
sprawdź, czy punkt ( −1,3 ) należy do wykresu funkcji f(x) = 0,3
x
21 kwi 13:19
Saizou :
x=−1 f(−1)=0,3
−1
3
f(−1)=(
)
1
=3
1
zatem punkt należy do wykresu
21 kwi 13:21