matematykaszkolna.pl
Stereometria. anett: Podstawą ostrosłupa prawidłowego trójkątnego ABCS jest trójkąt ABC. Punkty E i F są rzutami punktów A i S na przeciwległe ściany. Oblicz w jakim stosunku odcinek AE dzieli odcinek SF, jeżeli ściana boczna ostrosłupa jest nachylona do podstawy pod kątem, którego sinus jest równy a. Poległam... Proszę o naprowadzenie mnie na jakiś słuszny tok rozumowania emotka
21 kwi 12:30
anett: Nikt nie ma pomysłu?:(
21 kwi 13:38
anett: Spróbuję jeszcze raz... Pomocy?emotka
21 kwi 15:33
cywil: Najpierw uściślij:rzutami prostokątnymi [rozumie się także ,iż podstawa ostrosłupa jest trójkątem równobocznym]A wogóle jeśli jeszcze reagujesz na to zadanie,to ja ci zaraz podam wynik ,a ty mi powiesz czy to dobrze czy do kitu.Dasz odruch życia?
21 kwi 18:24
anett: Daje znak życia, o ile nie jest za późno Nie mam do tego zadania odpowiedzi, o to właśnie się rozchodzi... Nie robiłam nigdy podobnego, więc pomoc się przyda! emotka
21 kwi 20:25
cywil: to skoro do tego typu zadań nie masz odpowiedzi to póki co nie zajmuj się matematyką,tylko obejrz se koślawą patrzałkę,albo przespaceruj się z psem.Ruch dobrze robi!A dawaj tu Kitajewa
21 kwi 20:35
anett: Aha, super. Dzięki wielkie mistrzu, znalazłam już życzliwszą osobę. Miłego wieczoru emotka
21 kwi 20:39