matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy :(
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:
Funkcja kwadratowa f ma dwa miejsca zerowe x=−3 oraz x=2. Funkcje f mozemy zapisac wzorem A) f(x)= x
2
+x−6 B) f(x)= x
2
−x+6 C) f(x)=x
2
+2x−3 D) f(x)= x
2
−3x+2
20 kwi 07:10
anmario:
A
20 kwi 07:45