gim
Buuu: Pare razy pomagałem, teraz ja wrzucam:Informacja do zadań 3, 4, 5 i 6.
Największym znanym ssakiem stąpającym po ziemi było zwierzę z gatunku Indricotherium
transouralicum, krewny współczesnych nosorożców. Samce osiągały wysokość 7 metrów i masę 15
ton, co w porównaniu z masą współczesnych słoni – 6000kg – wydaje się być wartością naprawdę
imponującą. Biorąc pod uwagę ich masę, a także rodzaj dostępnego pokarmu szacuje się, że
zwierzęta te musiały żerować przez 10 godzin dziennie pochłaniając 45kg liści na godzinę. Ze
względu na swoją masę Indricotherium nie posiadały naturalnych wrogów i będąc niezagrożonymi
ze strony drapieżników często dożywały wieku 70 do 100 lat. Z powodu zmian klimatu te potężne
stworzenia wyginęły około 21,5 miliona lat temu
Zadanie 5. (0−1)
Indricotherium było cięższe od współczesnego słonia o:
A) 300%, B) 200%, C) 40%, D) 60%.
21 kwi 02:34
Buuu: gim Buuu: Pare razy pomagałem, teraz ja wrzucam:
Informacja do zadań 3, 4, 5 i 6.
Największym znanym ssakiem stąpającym po ziemi było zwierzę z gatunku Indricotherium
transouralicum, krewny współczesnych nosorożców. Samce osiągały wysokość 7 metrów i masę 15
ton, co w porównaniu z masą współczesnych słoni – 6000kg – wydaje się być wartością naprawdę
imponującą. Biorąc pod uwagę ich masę, a także rodzaj dostępnego pokarmu szacuje się, że
zwierzęta te musiały żerować przez 10 godzin dziennie pochłaniając 45kg liści na godzinę. Ze
względu na swoją masę Indricotherium nie posiadały naturalnych wrogów i będąc niezagrożonymi
ze strony drapieżników często dożywały wieku 70 do 100 lat. Z powodu zmian klimatu te potężne
stworzenia wyginęły około 21,5 miliona lat temu Zadanie 5. (0−1) Indricotherium było cięższe
od współczesnego słonia o: A) 300%, B) 200%, C) 40%, D) 60%.
21 kwi 02:35
Buuu: oczywiscie słoń nie 6k a 5k.
21 kwi 02:59
Bogdan:
Jeśli dane są liczby: a, b i a < b, to:
| | b − a | |
liczba b jest większa od liczby a o |
| * 100% |
| | a | |
oraz
| | b − a | |
liczba a jest mniejsza od liczby b o |
| * 100% |
| | b | |
21 kwi 08:17
mala: 15000−60006000*100%=90006000*100%=150%
A, B, C, D dobrze przepisane?
21 kwi 17:41
mala: 5k to sprostowanie na 5000 kg

jeśli tak to zmień 6 na 5 i będzie:
15000−50005000*100%=200%
21 kwi 17:45