matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
veavictis:
π
Oblicz sin(
+ 13π)
6
20 kwi 23:37
Bogdan:
π
π
π
1
sin(6*2π + π +
) = sin(π +
) = −sin
= −
6
6
6
2
20 kwi 23:46
Ricki:
Dlaczego tam znika 6*2π ?
21 kwi 02:59
Buuu:
sinπ=0 ⇔ sin12π=0
21 kwi 03:05