ciąg geometryczny
luc.: Dla jakich wartości parametru liczby są trzema początkowymi wyrazami ciągu geometrycznego?
Dla najmniejszej dodatniej wartości wyznacz sumę początkowych wyrazów i wynik przedstaw w
najprostszej postaci.
Zrobiłem to zadanie q=
√2/2 i a1=1 S6 mi wychodzi zle mogłby ktos mi to po kolei policzyć
zebym zobaczył gdzie mam błąd w sensie sume 6 a1 i q podane to jest ciag geometryczny
20 kwi 22:45
krystek: A gdzie zadanie?
20 kwi 22:53
luc.: policz sumę 6 wyrazów ciągu geometryczne q=
√2/2 a1=1 wychodzi mi zły wynik chce zobaczyć
gdzie robię błąd w przekształceniach
20 kwi 22:55
luc.: Dla jakich wartości parametru liczby są trzema początkowymi wyrazami ciągu geometrycznego?
Dla najmniejszej dodatniej wartości wyznacz sumę początkowych wyrazów i wynik przedstaw w
najprostszej postaci.
20 kwi 22:55
luc.: tam byl parametr i liczy ale one sa nie potrzebne bo wyliczylem z nich q i a1 została tylko
suma q i a1 na pewno sa dobrze bo sprawdziłem w odp
20 kwi 22:57
luc.: ?
20 kwi 23:23
Bogdan:
Podaj pełną treść zadania bez Twojego komentarza.
21 kwi 00:18
luc.: Dla jakich wartości parametru α liczby 1,p[2}cosα, 1−2cosα2α są trzema początkowymi wyrazami
ciągu geometrycznego? Dla najmniejszej dodatniej wartości wyznacz sumę początkowych wyrazów
i wynik przedstaw w najprostszej postaci.
q wyszło mi √2/2
21 kwi 17:17
luc.: ?
21 kwi 22:16