jak rozwiązać to zadanko
tomasz: witam. opuściłem zajeci ai juz nie kumam, mógłby mi ktoś rozwiazac to zadanko? bo mam takich
mnóstwo a chce miec jakies przykladowe, zeby wiedziec jak sie to rozwiazuje. Bardzo prosze.
Bede wdzieczny.
| | 2 | |
oblicz wartosc pozostałych funkcji trygometrycznych kąta α, wiedząc, że tg= |
| |
| | 3 | |
20 kwi 20:29
krystek: | sinx | | 2 | | 2 | |
| = |
| ⇒sinx= |
| cosx i |
| cosx | | 3 | | 3 | |
sin
2x+cos
2x=1
20 kwi 20:31
tomasz: uppss czyli o co w tym chodzi?
20 kwi 20:33
tomasz: :(
20 kwi 20:51
Aga1.: Rozwiąż układ równań metodą podstawiania
20 kwi 21:21
krystek: | | 2 | |
( |
| cosx)2+cos2x=1 i dalej liczysz |
| | 3 | |
20 kwi 21:22