pomocy!! ;(
żaba: trójkąt równoramienny ma długość 10 cm, a kąt przy podstawie 70stopni. oblicz pole i obwód tego
trójkąta. Prosze pomóżcie:(:(
20 kwi 20:03
Skipper:
a co to znaczy
Żabciu ... że trójkąt ma długość ...−

?
Obwód .... podstawa ... ramię

?
20 kwi 20:10
żaba: czyli?:(
20 kwi 20:25
Skipper: ... czyli ... przepisz porządnie −
20 kwi 20:28
żaba: no tak mam w ksiazce
20 kwi 20:30
MQ: To wyrzuć tę książkę
20 kwi 20:32
żaba: spoko, juz to zrobilam

sama nie ogarniam
20 kwi 20:34
Basiek:

Na upartego.



2x+2y=10 => x+y=5=> x=5−y
h=
√x2−y2=
√25−10y+y2−y2=
√25−10y
| h | |
| =tg70 −> y=..... −> x=...... −> h=...... |
| y | |
l=....
P=....

Chyba.
20 kwi 20:38