matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja
Klaudi:
Pilne! Funkcja f określona na zbiorze liczb rzeczywistych przyporządkowuje każdej liczbie jej kwadrat pomniejszony o 1. Podaj wzór funkcji f i jej najmniejszą wartość.
20 kwi 18:32
Saizou :
f(x)=x
2
−1 f
min
=q=−1
20 kwi 18:35