Zysk firmy przy sprzedaży
My: Proszę o rozwiązanie nw. zadania:
Zadanie:
Zysk firmy przy sprzedaży x sztuk towaru wynosi 1000x−x2 zł. Znaleźć zysk krańcowy ( w zł na
sztukę) przy sprzedaży x=200, x=500, x= 1000 sztuk towaru.
Zaznaczę jeszcze tylko, że jest to dział 'Pochodne funkcji'.
Bd wdzięczny za wszelkie próby/warianty rozwiązań...
20 kwi 16:42
Basia:
a co to jest zysk krańcowy ?
to pojęcie ekonomiczne, nie matematyczne
matematykom musisz podać jego definicję
20 kwi 16:49
m: To wielkość o jaką zmieni się zysk w wyniku sprzedaży dodatkowej jednostki produktu.
21 kwi 16:16
my: :( Nikt nie wie jak to zrobić?
22 kwi 16:06