aaa
mateusz klasa 1 c:

jak obliczyć pole tej figury? bardzo prosze o pomoc . bede wdzieczny
20 kwi 15:27
asdf: podstawy
a = 3
b = a + x
20 kwi 15:32
ewa:

h=4
20 kwi 15:35
ewa: b=3
h=4 i wzór na pole trapezu chyba znasz?
20 kwi 15:36
mateusz klasa 1: hmm
| | 3+(3+x)*4 | |
p= |
| = tak? i co dalej? prosze pomóżcie:(:( padam juz z ta matma jestem |
| | 2 | |
taki ciewmny ze cos
20 kwi 15:37
20 kwi 15:43
mateusz klasa 1: czyli jak z tymn pierwiastkiem zrobic?:(
20 kwi 15:44
asdf: (3 + 4√3) * 2 = 6 + 8√3
tak zostaw
20 kwi 15:47
asdf: (3 + 3 + 4√3) * 2 = 12 + 8√3
teraz dobrze
20 kwi 15:47
asdf: kurde

źle! zaraz poprawie
20 kwi 15:47
asdf: | | 4√3 | | 8√3 | |
| = 2 * (6 + |
| ) = 12 + |
| |
| 2 | | 3 | | 3 | |
20 kwi 15:49
mateusz klasa 1: i to jest to pole? dziekuje bardzo za pomoc

20 kwi 15:50