matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ewa:
jak obliczyć miejsce zerowe funkcji f(x)= −
√
2x
+4 ?
20 kwi 15:01
Basia:
jeżeli x jest pod pierwiastkiem to: −
√
2x
= − 4 /*(−1)
√
2x
= 4 /()
2
2x = 16
20 kwi 15:37