z gory dzieki za pomoc
Julka:

Dany jest okrag o rownaniu (x−3)
2+y
2=36. Punkt A=(3, −6) jest wierzcholkiem trojkata
rownobocznego ABC wpisanego w dany okrag. Wyznacz wspolrzedne wierzcholkow B i C.
troche zrobilem sam i mam problem wyznaczyc wysokosc trojkata , i prosta prostopadla do
wysokosci tego trojkata.
S=(3,0)
r=6
20 kwi 14:15
Ajtek:
| | 2 | |
Odcinek AS to |
| wysokości tego trójkąta. |
| | 3 | |
20 kwi 14:20
Julka: wiem wiem , juz to zadanko zrobilem, mozg mi sie czasem wylacza jak za dlugo juz siedze na tymi
zadaniami. . Mozna rowniez poprowadzic dwa promienie do wierzcholkow C i B , wtedy wyznaczymy
dlugosc odcinka CB i wspolrzedne mamy jak czarne na bialym
20 kwi 14:26
Julka(ksywa): jestem chlopakiem, przyzywaja mnie julka dlatego niektorzy moga sie dziwic czemu pisze w
rodzaju meskim
20 kwi 14:27