matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całkowanie
ksiądz:
(1+x)
n+1
2
n+1
−1
∫
1
0
(1+x)
n
dx =
|
1
0
=
n+1
n+1
może mi ktoś wytłumaczyć skąd się wzieło te −1 na kącu w liczniku
20 kwi 13:11
Krzysiek:
chyba na
końcu
∫f(x)dx =F(x) +C ∫
a
b
f(x)dx =F(b)−F(a)
1
i właśnie to F(a) =
n+1
20 kwi 13:17
ksiądz:
aha dziękuje
20 kwi 13:48