margolcia: wyznacz współrzędne odcinka BC oraz oblicz odległość punktu A od punktu S
a) A=(−3,3) B=(−5,3/2) C=(3,−7/2)
20 kwi 13:05
margolcia: czy ktos moglby mi pomoc?
20 kwi 13:07
asdf: napisz całe zadanie
20 kwi 13:10
margolcia: trzeba sporzadzic ilustracje graficzna do tego zadania
20 kwi 13:11
margolcia: potrzebuje jakiegos wzoru zebym mogła sama jakos je rozwiązac
20 kwi 13:13
Żeli papą: BC = (3, −7/2) − (−5, 3/2) = [8, −5], brak danych punktu S
20 kwi 13:14
20 kwi 13:15
margolcia: brak:(
20 kwi 13:18
Żeli papą: czego brak?
20 kwi 13:19
margolcia: dzieki za wzór
20 kwi 13:19
margolcia: he he juz niczego

Dziekuje
20 kwi 13:21
margolcia: potrzebuje też wzoru do zadania: wyznacz srodek i promien okregów:
a) xkwadrat +ykwadrat −8x+4y−2=0
b) (x+2)kwadrat+(y−5)kwadrat=11
20 kwi 13:29
20 kwi 13:31
margolcia: a moglbys rozwiazac jeden przyklad żebym wiedziala jak go zastosować? prosze...
20 kwi 13:39
asdf: x2 + y2 − 8x + 4y − 2 = 0
x2 + y2 − 8x + 4y = 2
x2 − 8x + 16 − 16 + y2 + 4y + 4 − 4 = 2
x2 − 8x + 16 + y2 + 4y + 4 = 2 + 16 + 4
(x − 4)2 + (y + 2)2 = 22
S = (4;−2)
r = √22
20 kwi 13:45