| an | ||
an = a1 * qn−1 ⇒ a1 = | ||
| qn−1 |
| an | 1−qn | |||
⇒ Sn = | * | |||
| qn−1 | 1−q |
| 1−qn | ||
Sn = a1 * | ||
| 1−q |
| −22,5 | ||
−17,5 = | * {1−q3}{1−q} | |
| q2 |
| −22,5 + 22,5q3 | ||
−17,5 = | / (q2 * q3) | |
| q2−q3 |
| an | ||
skoro n = 3 to Sn = a1 + a1 * q + a1 * q2 a1 = | (bo q3−1) | |
| q2 |
| an | an | an | an | an | ||||||
Sn = | + | * q + | * q2 = | + | + an | |||||
| q2 | q2 | q2 | q2 | q |
| −22,5 | −22,5 | |||
−17,5 = | + | − 22,5 | ||
| q2 | q |
| −22,5 | 22,5q | |||
−17,5 = | − | − 22,5 | ||
| q2 | q2 |
| −22,5 − 22,5q | ||
5 = | / *q2 | |
| q2 |
| −22,5 − 7,5 | −22,5 + 7,5 | |||
q1 = | = −3 q2 = | = −1,5 | ||
| 10 | 10 |