matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz kąt
abcd:
drabinę długości 5m oparto o budynek na wysokości 2,5 m . oblicz kąt jaki tworzy drabina z ziemią .
20 kwi 08:07
ewa:
2,5
1
sinα=
=
5
2
α=30
0
20 kwi 08:31
ewa:
d=5m h=2,5 m
20 kwi 08:34