zadanie na wyliczenie promienia
rafal: Oblicz długość promienia okręgu opisanego na trójkącie równobocznym, którego bok ma
długość 6 cm.
19 kwi 22:16
rafal: czy mam to wyliczyc jakos z pola?
19 kwi 22:18
Eta:
R =
23h
Δrównob
gdzie h
Δ=
a√32
i to wszystko
19 kwi 22:21
rafal: ahaa

dziekuje za pomoc
19 kwi 22:22
Eta: 
zapamiętaj też , że wpisanego w Δ− równoboczny : r =
13 h
Δ
19 kwi 22:24
rafal: a jak to wygląda w przypadku trójkąta prostokątnego? bo mam takie zadanie: jaka jest
długosc promienia okręgu opisanego na Δprostokątnym, którego przyprostokątne mają
długośc 24 i 7 cm?
19 kwi 22:30
rafal: podpowiedziałby mi ktos, jak to jest w tym wypadku?
19 kwi 22:49