siemano
hoo: siema co tam u was? macie jakies zadania ktorych nie umiecie zrobić?
19 kwi 22:43
Basiek: macie jakies zadania ktorych nie umiecie zrobić? −>A mamy takie, które umiemy?
19 kwi 22:46
hoo: no lekko
19 kwi 23:19
ICSP: ja mam jedno
19 kwi 23:20
Ajtek:
Dawaj chętnie zerknę, nie myśl, że rozwiążę

.
19 kwi 23:21
ICSP: Ciągi an i bn są takie, że limn→∞(an − bn) = limn→∞(an + bn) = 0. Czy ciągi an i
bn muszą być zbieżne ? Jeśli tak to co można powiedzieć o granicach tych ciągów
19 kwi 23:21
Basiek: ICSP − oszukujesz. To Twoje zadanko. Na pewno sam na to wpadniesz
19 kwi 23:22
ICSP: Wiem że oszukuję. Jednak w niektórych przypadkach nie ma innego wyboru
19 kwi 23:23
hoo: ICSP: wiem ale nie powiem
19 kwi 23:24
Ajtek:
Strzelam, ciąg bn jest c. stałym? Chociaż to za mało.
19 kwi 23:24
Ajtek: No to mamy zagadkowy czwartek.
Wiem, ale nie powiem, konkret odpowiedź, więcej takich.
19 kwi 23:26
Godzio: ICSP ? Co to ma być ? Myślisz, że Cię nie sprawdzam, żadnego odpowiadania na zadanie
ICSP
19 kwi 23:26
Godzio:
Zadanie jest łatwe, jak zrobienie zupki chińskiej
19 kwi 23:27
ICSP: Godziu zlituj sie

Co ja złego w życiu zrobiłem ? Ja tylko sie tulic chce
19 kwi 23:27
Basiek: Godzio dobrze!

Ty też się uczyć idź
19 kwi 23:28
hoo: Godzio: Masz racje, mój syn który ma 8 lat to nawet potrafił zrobić
19 kwi 23:28
Godzio:
Ja miałem wczoraj kolokwium, które napisałem niemalże idealnie, więc NIE, nie uczę się,
świętuje
19 kwi 23:28
hoo: chmielisz coś Godziu?
19 kwi 23:29
Basiek: 
Pytanie brzmi: co Ty tu robisz... trzeźwy?
19 kwi 23:29
Ajtek: Godzio to szepnij mi na ucho rozwiązanie

.
19 kwi 23:30
Ajtek: A skąd wiesz, że jest trzeźwy?
19 kwi 23:30
Godzio: Świętować będę jutro

Dzisiaj jeszcze męczenie
ICSP z zadaniami, takiego lenia jak on
dawno nie widziałem
19 kwi 23:30
Basiek: Nie wiem. Ale na moje oko powinno to wyglądać tak: "Jaasa mikalem wcxorak kolookwium..."
19 kwi 23:31
ICSP: Godziu a nie wiesz co zrobić w gothicu 3 na pustyni ?
19 kwi 23:31
Godzio: Basiek nie bój się, w takim stanie nie skompromituje się na forum. Zbyt dobrą mam tutaj
reputacje
19 kwi 23:32
Ajtek:
Basiek to było wczoraj, dzisiaj może świętuje po świętowaniu, czyli odpoczywa
19 kwi 23:32
Godzio: Nie grałem w to tyle lat, że wiesz,
Ajtek
c
n = ....
d
n = ...
c
n − d
n = ...
d
n − c
n
Wystarczająco już powiedziałem
19 kwi 23:33
Ajtek:
Godzio takie rzeczy to ja rozwiązywałem jakies 13 lat temu, nie pamiętam

.
19 kwi 23:34
Basiek: @Godzio− ja myślę, że większość z nas tu jest na tyle wyrozumiała, że rozumie, że są pewne
sytuacje, które się świętuje, niekoniecznie na sucho, a późniejsze zachowania są jakie są.

Nie oznacza to od razu kompromitacji.

@Ajtek− jeśli odpoczynek jest formą świętowania, to fetuję non stop
19 kwi 23:35
Ajtek:
Basiek jeżeli dla Ciebie odpoczynkiem jest trzaskanie zadań z matmy, to masz świetną formę
odpoczynku
19 kwi 23:37
Basiek: Dziś zrobiłam równo 8.

Moją formą odpoczynku jest sen. Też idzie mi świetnie

Dochodzę czasem do 16/24h
19 kwi 23:38
Ajtek:
NIezły "suseł" z Ciebie

. Prawie jak kot

.
19 kwi 23:39
Godzio:
limn→∞(an − bn) = 0
limn→∞(an + bn) = 0, dodajemy
limn→∞(an − bn) + limn→∞(an + bn) = 0, z arytmetyki granic możemy je "połączyć"
limn→∞(an + bn + an − bn) = 0 ⇒ 2limn→∞an = 0 ⇒ an → 0
Podobnie tyle, że równania odejmujemy, dostaniemy wówczas bn (we wskazówce powinienem dać
+ w jednym ). Zatem ciągi są zbieżne do 0.
19 kwi 23:39
hoo: Jaka jest różnica pomiędzy daną, a informacją? w bazach danych
19 kwi 23:41
Basiek: No wiem.... właśnie muszę udać się do apteki po coś na zmniejszenie dawki snu.

Może coś
polecacie?

19 kwi 23:41
Godzio:
Basiek mamy coś wspólnego

Też lubię sobie pospać do 12 h
19 kwi 23:42
Basiek: Pfff. Zrobiłam sobie dziś wolne od szkoły, żeby "pouczyć się", nastawiłam budzik na 8−mą (żeby
się przy okazji wyspać), pobudkę zrobiła mi dobijająca się do drzwi o 13:30 rodzina.

To nie
jest normalne.
19 kwi 23:43
Ajtek:
A o której poszłaś spać?
19 kwi 23:44
Basiek: Przed 3cią na bank
19 kwi 23:46
Ajtek:
No to faktycznie ciekawie.
Śpię czasami po 16 godzin, poszłam spać przed 3, nastawiłam budzik na 8 żeby się wyspać.
Wniosek jest jeden 5h snu wystarczy zeby sie wyspać! To po co spać po 16?
19 kwi 23:50
kylo1303: @Basiek− ale to moze byc normalne wsrod "srodowiska matematycznego". Tez nie chodze ostatnio do
szkoly, nastawiam budzik zeby miec 9−10h snu, a wstaje czasami po 12−13. Takze nie jestes
wyjatkiem xD Ale 16h to tylko w skrajnych wypadkach mi sie zdarzalo.
19 kwi 23:54
Basiek: Bo jeśli mnie ktoś nie obudzi, to przecież sama tego nie zrobię. Zaznaczam, że budzik to sobie
może dzwonić. Ja potrafię chodzić, mówić, jeść, pisać przez sen, przy okazji nic nie
pamiętając, więc wyłączenie budzika, to jest pikuś

A dzień mija za dniem...
19 kwi 23:54
Ajtek:
@ Basiek, ustaw sobie ze 4 w całym pokoju jak najdalej jeden od drugiego i nastaw je co 2−3
minuty, może poskutkuje

.
19 kwi 23:55
Basiek: Właśnie nie. Próbowałam z jednym

W końcu ktoś przychodzi i wyłącza za mnie. Bo dzwoni,
dzwoni...

Jestem ciężkim dzieckiem
20 kwi 00:02
Ajtek:
To powiedz, że jak zadzwoni i nie wstaniesz, niech obleją Ciebie wiadrem zimnej wody, efekt
murowany.
Śmingus dyngus co dzień
20 kwi 00:03
Basiek: Stop, spokojnie.

Nie mam jakichś szczególnych masochistycznych skłonności. Ja bym wolała
jednak budzić się jak człowiek
20 kwi 00:07
Ajtek:
Jaki masochizm

Skuteczność się liczy

.
20 kwi 00:08
Basiek: Jaaasne, łóżko sobie obleję, będę spać na podłodze. Wiesz, że na podłodze śpi się średnio
wygodnie? No. A skuteczność... ja tu bym taka pewna nie była
20 kwi 00:10
jjj: siemano co tam ziomale
20 kwi 00:10
Ajtek:
Próbowałaś?
Zobacz do czego to zmierza, na podłodze śpi sie niewygodnie, czyli ze wstawaniem problemu nie
będzie

.
20 kwi 00:11
Basiek: Na podłodze? Zdarzyło mi się. Potrafię zasnąć wszędzie. Od podłogi, przez fotel, krzesło,
ławkę, autobus... W zasadzie, wszystko mi jedno gdzie śpię
20 kwi 00:14
Ajtek:
Nie o podłoge pytam, tylko o poranną pobudkę przy pomocy wiadra wypełnionego wiadomą cieczą we
wskazanej wcześniej temperwturze

.
20 kwi 00:17
20 kwi 00:18
Basiek: Nie.

Ale to mogłoby znacznie wydłużyć mój sen.

Mogłabym zaoszczędzić z 10 min *−*
20 kwi 00:19
Ajtek: Wydłużyć?
Po takej dawce zimnej wody, z naciskiem na zimnej, to nie spałbym już długoA A i adrenalina by
była tak wysoka, że całki, których na kartce nie potrafiłem(nie potrafię generalnie wcale
liczyć) liczyłbym w pamięci

.
20 kwi 00:21
Basiek: Mogłabym nastawiać budzik zamiast na 5:45 na 5:55. I sądzę, że woda czasem może nie działać

Ja ogólnie jestem oporna na wstawianie. I po pewnym czasie się uodparniam na nowe metody.
Kiedyś działał budzik. Potem zrzucanie z łóżka. Potem zostało tylko persolanizacja budzenia.
Teraz to już nic nie działa
20 kwi 00:24
Ajtek:
Do zimnej wody trudno się przyzwyczaić

. Nie znam tego z doświadczenia, tylko głosno myślę

.
20 kwi 00:26
Basiek: A wiesz, że kiedyś spróbuję? Chociaż wydaje mi się, że to może być niebezpieczne z punktu
widzenia zdrowia.

Ogólnie gwałtowne wybudzanie jest niezdrowe

Ale pomyślę nad tym,
głupsze rzeczy robiłam
20 kwi 00:27
Ajtek:
Nie będę wnikał

.
20 kwi 00:29
Basiek: Spokojnie.

Jak sprawdzę, to dam znać, czy działa
20 kwi 00:35
Ajtek:
Szalona
20 kwi 00:36
Basiek: Zdesperowana
20 kwi 00:38
Ajtek:
To może inaczej, zmotywowana

.
A jak brzmi
20 kwi 00:40