pomocy... potrzebuje rozwiazania
zagubiona: Wyznacz równanie prostej k przechodzącej przez punkty A=(8,−5), równoległej do prostej l o
równaniu: 4x − 5y=0
19 kwi 22:27
Mila: 4x−5y+C=0 to równania prostych równoległych do prostej l.
4*8−5*(−5)+C=0
oblicz C i wstaw do I równania.
19 kwi 23:28
picia: no i si.dodalbym tylko ze proste rownolegle maja ten sam wspolczynnik kierunkowy czyli a1=a2.
niech wiedza skas to sie wzielo.
19 kwi 23:35
Mila: picia przecież to się tysiąc razy mówi na lekcjach.
19 kwi 23:57