matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOCY !
beznadziejna:
Prosta l: 3x−7y+1=0 oraz c:y=ax+9 sa prostopadle jesli
19 kwi 20:24
Maslanek:
l: 7y=3x+1
3
1
y=
x +
7
7
3
l ⊥ k ⇔
* a = −1
7
19 kwi 20:32
Eta:
3
1
l: y=
x+
c: y=ax+9
7
7
7
l ⊥c ⇔ a= −
3
19 kwi 20:33
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/42.html
19 kwi 20:34
beznadziejna:
a rozwiąże mi to ktoś krok po kroku?
19 kwi 20:44