Walki wieczór drugi:
zagubiona: Gdyby ktoś mógł sprawdzić: Dany jest wielomian W(x)=x4−x3+m. Oblicz m, wiedząc, że:
a) W(2)=10;
a)
W(x)=x4−x3+m
W(2)=10
W(2)=24−23+m=10
W(2)=16−8+m=10
W(2)=8+m=10
m=10−8
m=2
19 kwi 20:19
zagubiona: Konkretnie, są to cztery przykłady, każdy kolejny jest ujęty innymi słowami i nie jestem pewna,
czy dobrze zrozumiałam zadanie i tak powinnam je rozwiązać, dlatego zaczynam od a, później
dodam rozwiązane b, c i d

Dziękuję za pomoc!
19 kwi 20:23
Mateusz:
skoro w(2)=10 no to
24−23+m=10 trzeba takie rownanko rozwiązać
19 kwi 20:24
Mateusz:
No czyli dobrze zrobiłaś

dopiero teraz to zauwazyłem
19 kwi 20:27
zagubiona: 
Cieszę się, i teraz zaczynają się te "ciekawe", wybaczcie, że wrzucam w formie obrazka, ale raz
już to wklepywałam, bez podpowiedzi, więc tak jakby posiadam by nie przedłużać:
Czy dobrze zrozumiałam zadanie i reszta przykładów jest przedstawiona i obliczona w takich
sposób, w jaki powinna być

?
http://i2.fmix.pl/fmi2582/cdbd943c002666ae4f905a5a
19 kwi 20:33