okrąg opisany na trójkącie
kacper:

Proszę o wytłumaczenie.
Okrąg opisany na trójkącie równobocznym ma promień równy 6. Wysokość tego trójkąta jest równa:
19 kwi 19:20
19 kwi 19:21
kacper: To jest na co wzór. Chcę aby mi wytłuamczono a nie coś rzucono.
19 kwi 19:22
19 kwi 19:22
picia: chcesz wyprowadzenie wzorow?po co?
19 kwi 19:24
kacper: h= 32 * 6
h= 32 * 62= 182= 9
Dobrze?
19 kwi 19:25
Maslanek: Własność trójkątu równobocznego. Nie ma co dużo mówić
19 kwi 19:25
kacper: Kacperek zdaje maturę za 18 dni. Proszę o sprawdzenie
19 kwi 19:28
asdf:

takie coś
19 kwi 19:29
kacper: Dzięki asdf za rozrysowanie. Tam moje wyliczenia dobrze są czy inaczej trzeba?
19 kwi 19:30
asdf:
H = 9
jest git
19 kwi 19:30
kacper: Dzięki! Ja to sobie zapiszę ten rysunek.
Kilka tygodni temu też mi coś rysowałeś. Tamto też sobie zapisałem, wszystko mam na papierze
19 kwi 19:32