rozwiąż
lida: rozwiąż : (3x−5)2−2x(5x−10)≥50
19 kwi 19:04
M:
7 lut 15:49
Bo_ra:
9x2−30x+25−10x2+20x≥50
−x2−10x−30≥0
Δ=100−120=−20<0
a<0 Δ<0
Rozwiązaniem tej nierówności jest zbiór pusty
7 lut 15:58
nie borak:
Popraw
odp: x= −5
7 lut 21:10
Jolanta: −x
2−10x−25≥0
Δ=b
2−4ac=100−100=0
Parabola ramiona w dół (a<0) miejsce zerowe x=−5. Brak wartości dodatnich
−x
2−10x−25=0. dla x=−5
7 lut 22:26
Bo_ra:
Zamiast 25 to zobaczyłem (20)
SKS
7 lut 22:29
Jolanta: Nie przesadzaj
7 lut 22:32
nie borak:
bez delty
−x2−10x−25≥0
(x−5)2≤0
x= −5
7 lut 22:37
Zuzanna:
8 lut 00:56
baba raba:
8 lut 01:01
baba raba:
Wkradł się chochlik
(x+5)2≤0
x= −5
8 lut 01:06
Jolanta: Dlaczego ≤ ? W treści zadania jest ≥
8 lut 09:56
Jolanta: Aaa nie powinno się zaglądać tutaj przed kawa
8 lut 10:17
Bo_ra:
8 lut 10:52