podobno nie może wyjść zero..
qwerty: Wyznacz współczynnik m taki, aby przedział <1, + ∞) był zbiorem wartoścu funkcji kwadratowiej
y=x2 +mx + 1
19 kwi 18:49
Eta:
m=0 to y=x2+1 W(0,1) to ZW= <1,∞)
19 kwi 18:55
Aga1.: q=1
Obliczq
q=f(p)
lub
Δ=m
2−4
Rozwiąż równanie
19 kwi 18:56
qwerty: fajnie, to jest banalne, tak samo zrobiłem to koledze, ale jego nauczycielka powiedziała ze
zero nie może byc ; d
19 kwi 19:02
Eta:
Może ma awersję do ........ "Zera"
19 kwi 19:04
Bronek: ktos wie jak to zrobic zeby nie było zera? hiihih
19 kwi 19:09
Aga1.: Nie ma innej opcji.
19 kwi 19:21
Bronek: delta− m2 −4
q=1
1=4−m2/−4
−4=4−m2
8−m2=0
m=2pierwiastki z 2 lub m= −2pierwiastki z 2
tak miało być podobno
19 kwi 21:22
Aga1.: Bronek ,nic podobnego, albo minus do licznika albo do mianownika
19 kwi 21:50
Bronek: Własnie mi tez to nie pasuje, ani większej części osób z którymi to analizowałem... Ale TAKI
wynik uznawała moja nauczycielka, nie czaję czemu
19 kwi 21:56
Aga1.: Mogła się po prostu pomylić.
19 kwi 22:02
Eta:
19 kwi 22:04
qwerty: nauczycielka Bronka to ZŁO ; d
19 kwi 22:10
Ann: bo taki wynik jest w repetytorium,z którego jest to zadanie
4 sty 22:21