prosze o pomoc to pilne z góry dziękuję
Kasia: W sześcianie o krawędzi 1 połączono wszystkie wierzchołki dolnej podstawy z jednym
wierzchołkiem podstawy górnej.Oblicz pole powierzchni całkowitej otrzymanego w ten sposób
ostrosłupa.
19 kwi 18:23
asdf: Pc = √6 + √2 + 1
19 kwi 18:29
Kasia: ale mogłabym poprosić o troszeczkę obliczeń
19 kwi 18:38
Aga1.:

| | 1 | | 1 | |
Pc=a2+2* |
| a2+2* |
| *a*d |
| | 2 | | 2 | |
a=1, d=
√2,p=
√3
19 kwi 18:49
Kasia: dziękuję za zrobienie mi zadania

pozdrawiam
19 kwi 18:58