matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Denis:
t
3
−2t
2
+3=0
19 kwi 17:43
Mona:
liczymy podobnie jak z "x"
19 kwi 18:57
Eta:
t
3
+t
2
−3t
2
+3=0 t
2
(t+1)−3(t
2
−1)=0 t
2
(t+1)−3(t+1)(t−1)=0 (t+1)(t
2
−3t+3)=0 Δ<0 odp: t= −1
19 kwi 19:02