matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąz rówanie
ewa. :
(cosx−1)(1+cosx)=2sinx rozwiąż równanie
19 kwi 17:30
Alkain:
cos
2
x−1=2sinx 1−sin
2
x−1=2sinx 0=sin
2
x+2sinx 0=sinx(sinx+2) sinx=0 policz i gotowe
19 kwi 17:33