matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
a:
Wartość wyrażenia cos
2
60 stopni − sin 60 stopni * tg alfa jest równy: A) −5/4 B) −1 C) −1/4 D) 3 − 2
√
3
/ 4 Jak to rozwiązać?
19 kwi 17:23
zbik:
jeżeli α=60 jak jest normalnie w zadaniu to:
1
√
3
(
)
2
−
*
√
3
=
2
2
1
3
=
−
=
4
2
1
6
=
−
=
4
4
5
= −
4
13 mar 18:04