matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie
zadanie:
dla jakich wartosci prametru m rownanie 9
x
−2*3
x
+m=0 ma dokladnie jedno rozwiazanie? jakie warunki trzeba zalozyc?
19 kwi 17:22
f:
t = 3
x
Δ = 0
19 kwi 17:28
zadanie:
tylko
19 kwi 17:42
f:
ponieważ t = 3
x
, to t > 0
19 kwi 17:52