Wyznacz dziedzinę funkcji określonych wzorem:
mariusz: f) f (x) = 2x2 − 7
19 kwi 17:06
picia: D = R ?
19 kwi 17:12
picia: dziedziną wszystkich funkcji kwadratowych sa liczby rzeczywiste
19 kwi 17:12
mariusz: prosze o rozwiazanie

ja tego nie rozumiem
19 kwi 17:13
picia: tu ma nie ma czego rozwiazywac. musialby byc ulamek, wtedy mianownik ≠0.albo pierwiastek wtedy
liczba pod pierwiastkiem ≥ 0.
dziedzina to wszystkie mozliwe rozwiazania, czyli wszystko co mozna podstawic pod x, w tym
wypadku kazda liczbe mozesz podstawic.
19 kwi 17:22
agata: y=2x+4
4 maj 18:49