Prosze o odpowiedz
Rafałek: Proste o równaniach y=−2/3x+4, y=−1/2x+4 i y=0 zawieraja boki trójkąta ABC
a.) oblicz pole trójkąta
b.) wyznacz cosinus kąta między najkrótszym i najdłuższym bokiem trójkąta
19 kwi 16:54
luk20: czy dobrze przepisałes te funkcje? obie mają ujemny współczynnik kierunkowy?
19 kwi 16:58
krystek: To nie przeszkadza aby się przecinały ( a widać ,że tak w (0,4)
19 kwi 16:59
Rafałek: Tak dokłądnie z książki
19 kwi 16:59
Rafałek: A mógłby ktoś napisać rozwiązanie? Będe wdzięczny
19 kwi 17:00
krystek: Jest ok @Rafałek
19 kwi 17:00
19 kwi 17:02
krystek: b) twierdzenie cosinusów
19 kwi 17:02