Rura
Raczek: Przekrój osiowy jest kwadratem o polu 100cm2. Oblicz Pole powieszchni tej rury.
19 kwi 20:30
tim: Rura to walec.
Więc h * d = 100, h = d = 10
Mamy wysokość i średnicę. Podstaw do wzoru i oblicz
19 kwi 20:33
xpt:

Narysowałem Tą rurę.
b*b = 100cm
2
Do zadania brakuje chyba H, czyli długości rury, nie masz tam w poleceniu podanej
długości rury ?
19 kwi 20:35
tim: To jest walec chyba

RURA

WALEC
19 kwi 20:36
xpt: Co mi się ubzdurało, że tam przekrój poprzeczny pisze to ja nie wiem :)
Tim dobrze gada − słuchaj tima a dobrze na tym wyjdziesz :P
19 kwi 20:37
Raczek: chodzi o walec
19 kwi 20:37
tim: 
... xpt... Pierwsze co się kojarzy z RuRą to walec

PS. Dzięki
19 kwi 20:38