matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
ikusia:
Zapisz równanie prostej w postaci kierunkowej l: x−y+7=0 k: −4x+6y+17=0
19 kwi 16:46
krystek:
l:y=x+7 k:6y=4x−17/:6 ⇒y=...
19 kwi 16:48
Eta:
k: 6y= +4x−17 /:6
2
17
y=
x−
3
6
l: podobnie .................
19 kwi 16:49