liczby
Ja: Liczba 1 / 2 − √3 jest:
a) odwrotnością liczby 2 + √3
b) równa liczbie √3 + 2
c) mniejsza od liczby 2 − √3
d) równa liczbie 2 − √3
proszę o wyjaśnienie dlaczego prawidłowa jest odpowiedź B ...
19 kwi 14:54
Mila: | 1 | | 1 | | 2+√3 | | 2+√3 | |
| = |
| * |
| = |
| =? |
| 2−√3 | | 2−√3 | | 2+√3 | | 4−3 | |
19 kwi 14:57
Ajtek:
Usuń niewymierność z mianownika.
| 1 | | 1 | | 2+√3 | | 2+√3 | |
| = |
| * |
| = |
| =... |
| 2−√3 | | 2−√3 | | 2+√3 | | 4−3 | |
19 kwi 14:58
Ajtek: Witaj
Mila 
.
19 kwi 14:58
Mila: Cześć Ajtek.

może będą ciekawe zadania. Będę wieczorem na forum. Teraz znikam, mam zajęcia.
19 kwi 15:03