Obliczenia
Angel: hej mam problem pomozecie mi z zadaniem

?
Do prostopadlosciennego akwarium o wymiarach 150 cm na 40cm dolano 6 litrow wody. O ile
cm podniusł sie poziom wody w akwarium

? prosze odp szybko
19 kwi 20:08
tim: Zamień litry na cm
3
19 kwi 20:09
Angel: ale mi pomogles...
19 kwi 20:10
tim: No ok
V = 150 * 40 * h
V = 6l = 6dm3 = 6000cm3
150 * 40 * h = 6000
6000 * h = 6000
h = 1 [cm]
19 kwi 20:11
Angel: i co ja mam z tego rozumiec

to o ile sie podniesie
19 kwi 20:13
tim: h − o ile się podniesie
19 kwi 20:15
Angel: nie

o ile cm podniesie sie poziom wody
19 kwi 20:16
tim: Co?!?!?!?! W czym problem?
19 kwi 20:16
Dziubus: ok dzieki
19 kwi 20:18
tim: Dziubus i Angel, wystarczy jeden nick
19 kwi 20:19
Dziubus: co
19 kwi 20:20