matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykonaj działania
Olga:
[(
√
2
−1
+
√
2
]*[
√
2
−(
√
2
−1
]
19 kwi 14:02
M:
7 lut 15:49
Bo_ra:
(
√
2
−1
+
√
2
) * (
√
2
−(
√
2
)
−1
)= =(
√
2
+(
√
2
)
−1
) *(
√
2
−(
√
2
)
−1
)=
1
1
=(
√
2
+
) * (
√
2
−
)=
√
2
√
2
1
1
1
(
√
2
)
2
−(
)
2
=2−
=1
√
2
2
2
7 lut 16:43