matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Usuń niewymierność z mianownika
Natalia:
2
√
5
3
√
2
−4
19 kwi 13:50
Ajtek:
2
√
5
2
√
5
(3
√
2
+4)
6
√
10
+8
√
5
=
*
=
=
3
√
2
−4
3
√
2
−4
(3
√
2
+4)
9*2−16
6
√
10
+8
√
5
=
=3
√
10
+4
√
5
2
19 kwi 13:56