matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Nie korzystając z kalkulatora oblicz
Ruset:
3
√
3
Nie korzystając z kalkulatora oblicz log
1
9
3
1
3
√
3
(logarytm o podstawie
z
)
9
3
Proszę o pomoc!
19 kwi 11:21
lisek:
1
3
√
3
z def. logarytmu wychodzi, że: (
)
x
=
9
3
2
3
−2x
=3
−
3
opuszczając podstawę
2
−2x=−
3
1
x=
3
1
ten logarytm jest równy
3
19 kwi 11:28