wyznacz rownanie osi symetrii! pilne
natka: Bardzo pilne

!
wyznacz rownanie osi symetrii odcinka AB gdzie A=−4,1 B= 0,3
19 kwi 09:54
lisek:
1. Wyznacz równanie prostej AB
2. Znajdź środek odcinka AB (możesz go oznaczyć S)
3. Znajdź współczynnik kierunkowy prostej prostopadłej do AB
4. Wyznacz równanie prostej prostopadłej do AB i przechodzącej przez pkt S
19 kwi 09:58
Aga1.: Znajdź S− środek odcinka AB
Napisz równanie prostej AB
Napisz równanie prostej prostopadłej do AB−−−jest to symetralna odcinka AB.
19 kwi 10:00
natka: nie potrafie wyznaczyc rownania prostej AB nie wychodzi mi
19 kwi 10:14
krystek: A=(−4,?)
19 kwi 10:16
natka: ?
19 kwi 10:19
19 kwi 10:24
19 kwi 10:25
krystek: Nie podałaś współrzędnych punktu A(x,y)
19 kwi 10:25
krystek: To zapsz A=(−4, i co?)
19 kwi 10:27
lisek: pisze, pisze A(−4,1)
19 kwi 10:30
natka: jak nie podalam A = −4,1
19 kwi 10:31
krystek: y=ax+b
1=−4a+b
3=0a+b⇒b=3
Y=
12x+3
19 kwi 10:37
krystek: S=(−2,2)
i prostopadła do AB
19 kwi 10:41
natka: ok juz zrobilam dzieki wielkie
19 kwi 10:47