matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania wykładnicze
Michaś:
3
x
+
2
+ 2 * 3
x
−
1
= 87
18 kwi 23:48
Gustlik:
3
x+2
+ 2 * 3
x−1
= 87
3
x
3
x
*3
2
+2*
=87
3
2
3
x
*9+
*3
x
=87
3
t=3
x
, t>0
2
9t+
t=87 /*3
3
27t+2t=261 29t=261 /:29 t=9 3
x
=9 x=2
18 kwi 23:58