matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
Wis01:
logx
rozwiąż równanie:
=−1
log(x+1)
18 kwi 22:55
Eta:
założenie: x>0 i x+1>0 ⇒ x>0 log(x+1)= −logx log(x+1)= logx
−1
1
x+1=
/*x
x
x
2
+x−1=0 dokończ i pamiętaj o założeniu .............
18 kwi 23:04